Επίπλωση ξενοδοχειακών μονάδων στη Σαντορίνη

Στον Προφήτη Ηλία βρίσκεται το Εμπορειό, ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Σαντορίνης. Στα γραφικά μεσαιωνικά σοκάκια υπάρχουν διάσπαρτες ασβεστωμένες ορθόδοξες εκκλησίες με τρούλους και περίτεχνα καμπαναριά. Πολυτελή αρτοποιεία, wine bar και  γραφικές ταβέρνες βρίσκονται ανάμεσα σε ενοικιαζόμενες κατοικίες και ξενοδοχεία, μέσα σε παραδοσιακά σοκάκια.

Οι ιδιοκτήτες αρκετών ξενοδοχείων στη Σαντορίνη ήθελαν να συνδυάσουν την τοπική κουλτούρα με τη μοντέρνα επίπλωση και τη διακόσμηση που μόνο το Casadinoce μπορεί να προσφέρει.
Μετά από σκληρή δουλειά, μπορούμε με σιγουριά να πούμε πως το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό.

Επίπλωση & διακόσμηση καθιστικού

Η πρόκληση ήταν μεγάλη. Η όρεξη για δημιουργία ενός μοναδικού συνόλου, ακόμη μεγαλύτερη. Τα ξενοδοχειακά έπιπλα απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα στον σχεδιασμό, καθώς θα πρέπει ταυτόχρονα να ξεχωρίζουν σχεδιαστικά και να παραμένουν λειτουργικά. Οι θεματικές ενότητες των καθιστικών κυμαίνονται σε 2 επίπεδα, ένα περισσότερο rustic με μίνιμαλ πινελιές και ένα αμιγώς μοντέρνο. Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά!

Πρωταγωνιστής μας στο καθιστικό ο καναπές Casadinoce σε φυσικό ξύλο και κομψό βελουτέ ύφασμα. Οι οργανικές φόρμες από τα αφράτα μαξιλάρια του καναπέ συνεχίζονται και στο βοηθητικό καθιστικό με τις καρέκλες και το βοηθητικό τραπεζάκι μας.

Οι απότομες γραμμές και ο φουτουριστικός σχεδιασμός στα έπιπλά μας αφυπνίζουν τις αισθήσεις και δίνουν μια μοντέρνα και μίνιμαλ πνοή στο χώρο.

Η μίνιμαλ επίπλωση προσφέρει άνεση μέσα στο χώρο και ανοικτά περάσματα, ενώ η έντονη παρουσία του λευκού αφήνει τα προϊόντα να ξεχωρίσουν ακόμη περισσότερο μέσα στο χώρο.

Οι επαγγελματίες έλληνες ξενοδόχοι στην επόμενη θεματική διακόσμηση επέλεξαν έναν ακόμη πιο τολμηρό συνδυασμό ανάμεσα σε μια περισσότερο αστική και σύγχρονη επίπλωση με φόντο την παραδοσιακή αρχιτεκτονική.

Πολυτελή και διαχρονικά υλικά, όπως το βελούδο και η λάκα, που έχουν επιπλώσει εκατοντάδες αστικές κατοικίες τα τελευταία χρόνια, βρήκαν τη θέση τους και στην όμορφη Σαντορίνη. Ο σχεδιασμός παραμένει σε παρόμοια λογική, όπου η καμπύλη και το οργανικό design στο μοναδικό κρεβάτι σχεδιασμένο από την Casadinoce και τον καναπέ συγκρούονται με τις απότομες γραμμές από το τραπεζάκι μας που τα συμπληρώνει.

Οι γκρι αποχρώσεις σε καναπέ και κρεβάτι, σε συνδυασμό με το λευκό φόντο του νησιου, δρουν ως καταλύτης και δίνουν μια ξεχωριστή θέση τόσο στο σκαμπώ όσο και στην υπέροχη σύνθεση με την all time classic πολυθρόνα μας μαζί με την κονσόλα και τον μοναδικό καθρέπτη της Casadinoce. Στο φόντο έχουν τοποθετηθεί διακριτικά 2 μοντέρνες καπιτονέ καρέκλες ώστε να εξυπηρετούν επικουρικά όλους τους χώρους.

Επίπλωση & διακόσμηση υπνοδωματίου

Οι Κυκλάδες ήταν ανέκαθεν γνωστές για τη μαγευτική ομορφιά τους και με βάση αυτή την αίσθηση σχεδιάστηκε η επίπλωση για τις κρεβατοκάμαρες των κατοικιών. Η χαλάρωση στις διακοπές είναι η βασική προϋπόθεση για τον ταξιδιώτη με την κρεβατοκάμαρα να αποτελεί το βασικότερο σημείο!

Η αρμονία ανάμεσα σε αρχιτεκτονική, επίπλωση και διακόσμηση είναιεμφανής, ωστόσο την παράσταση κλέβει δικαίως το κρεβάτι Casadinoce σε έναν περισσότερο εξωτικό σχεδιασμό, από ξύλο, ενώ είναι η απλότητά του και το μοναδικό και προσεγμένο φινίρισμα που συναρπάζουν.

Το σύνολο συμπληρώνουν κομψά μικροέπιπλα ιδιαίτερου design της εταιρίας μας.

Η δεύτερη κρεβατοκάμαρα δίνει περισσότερη έμφαση στο ύφασμα, την αίσθηση και την υφή του λευκού, δημιουργώντας έναν ήρεμο και ήπιο καμβά. Το περιορισμένο εμβαδό του δωματίου απαιτούσε ομοιομορφία, η οποία επιτυγχάνεται με αρμονία των χρωμάτων. Δυναμική συνδρομή, όπως και στους υπόλοιπους χώρους, αποτελεί η τοποθέτηση του δαπέδου κατά μήκους της στενής πλευράς, “μεγαλώνοντας” έτσι τον χώρο με ένα διαχρονικό αρχιτεκτονικό τρικ. Το ιδιαίτερο τραπέζιο κεφαλάρι του κρεβατιού έρχεται σε ρήξη με όλα τα καμπυλόγραμμα αρχιτεκτονικά και διακοσμητικά στοιχεία του δωματίου και δίνει μια στιβαρή και επιβλητική αίσθηση στον χώρο.

Δείτε επίσης